Radno Vrijeme : Prema dogovoru
  Kontakt : 098 98 288 46 ili 049 223 393

Najčešći zahvati

Uklanjanje Madeža

Kirurški zahvat uklanjanja madeža najčešći je kirurški postupak u dermokirurgiji. Nazivamo ga ekscizijska biopsija, a predstavlja elipsastu eksciziju pigmentirane kožne promjene sa dijelom zdravog potkožnog tkiva i kože. Isti se izvodi ambulantno u lokalnoj anesteziji i ne iziskuje bitna ograničenja pacijenta u postoperacijskom tijeku. Odstranjena pigmentirana tvorba upućuje se patologu na patohistološku analizu, koja potom jasno precizira vrstu i tip promjene, odnosno daje nam precizan podatak da li je odstranjena promjena još uvijek dobroćudna. Sedam dana nakon zahvata na kontrolnom pregledu odstranjuju se kirurški šavovi i postupak time završava.

Karpalni Kanal

Sindrom karpalnog kanala je najčešći kanalikularni sindrom koji nastaje pritiskom na središnji živac (n. medijanus) u području karpalnog kanala, a očituje se smanjenjem osjeta, boli, parestezijama (trnci, peckanje) i mišićnom slabošću u području šake.

Operativni zahvat – otvorena dekompresija medijanog živca u karpalnom kanalu izvodi se ambulantno u dnevnoj kirurgiji, a izvodi ga plastični kirurg.
Prije operativnog zahvata najčešće nije potrebna prijeoperacijska dijagnostička obrada, zahvat se izvodi u blok anesteziji (vrsta lokalne anestezije) i traje svega 20-ak minuta. Bitno je da zahvat izvodi iskusan operater u tkz. krvnoj stazi (beskrvnoj tehnici), uz vizualizaciju živca pod povećanjem lupama (operacijskim naočalama) 3,5x, što garantira sigurnost i najbolji rezultat. Sam operacijski zahvat izvodi se kroz kratki uzdužni kirurški rez u bazi dlana ispod ručnog zgloba dužine svega oko 3,5 cm. Nakon zahvata slijedi period mirovanja sa rukom u povišenom položaju u periodu od 14 dana, nakon čega se odstranjuju šavovi operativne rane, te slijedi kraći period ambulantne rehabilitacije, nakon čega je pacijent ponovno radno sposoban.
Bitno je napomenuti da već prvu noć nakon operativnog zahvata pacijenti više nemaju prijašnje trnce u prstima šake, te idućeg dana na prvom previjanju obično izjavljuju da su se napokon naspavali!

Cijena operacijskog zahvata, sa kontrolnim pregledima i odstranjenjem šavova u Poliklinici Boić je 3.000,00 kn.

Botox

Aplikacija Botoxa, je najučinkovitije i najjeftinije sredstvo za rješavanje dinamičkih bora gornje trećine lica (bore izmađu očiju, bore čela i bore s vanjske strane očiju).

Bore se javljaju zbog kontrakcija mišića lica, te s vremenom postaju sve dublje i trajnije.

Injiciranjem Botoxa u određene mišiće lica, postiže se selektivna blokada tih mišića. Oni se opuštaju, a koža iznad njih postaje mekša i bez bora. Obzirom da okolni mišići ostaju u funkciji, lice zadržava normalnu mimiku i izraz.

Sam postupak je jednostavan, praktično bezbolan i traje 15-20 minuta, ovisno o broju tretiranih anatomskih regija lica, ali zahtijeva dobro poznavanje anatomije i farmakokinetike preparata, mogućih nuspojava i komplikacija.
Stoga ga može provoditi samo liječnik specijalist, propisno educiran za navedeni postupak.

Dakle, male doze Botoxa injiciraju se u unaprijed određene mišiće, pri čemu se koristi sićušna igla, tako da je bol zanemariva. Odmah nakon tretmana pacijent može nastaviti sa svim svakodnevnim aktivnostima. Klinički učinak postaje zamjetljiv 1-3 dana nakon tretmana, premda kod nekih pacijenata mora proći i duže vremensko razdoblje (7-12 dana) do vidljivog učinka. Učinak nije trajan, te nakon prosječno 4 do 6 mjeseci postupno nestaje, zbog čega se tretmani mogu ponavljati 2 puta godišnje.

Cijena tretmana bora gornje trećine lica (aplikacija 50 jedinica Botoxa) u Poliklinici Boić je 2.000,00 kn.

Juvederm Fileri

Resorptivne filere hijaluronske kiseline danas najčešće koristimo u tretmanu statičkih bora srednje i donje trećine lica, povećanju jagodica, usana i brade, korekcijama nosa, asimetrija i atrofičnih ožiljaka lica.

U Poliklinici Boić koristimo isključivo najkvalitetnije filere palete Juvederm, renomirane tvrtke Allergan, po vrlo povoljnim cijenama, koji pokrivaju sve danas poznate estetske indikacije u pomlađivanju lica, a u sebi pored hijalurona sadrže i lokalni anestetik, tako da je injekcijska aplikacija preparata minimalno bolna.

Tretman traje oko 20 minuta. Rezultati su odmah vidljivi, a nakon tretmana možete nastaviti sve svakodnevne aktivnosti.

Trajnost učinka tretmana ovisi o gustoći i količini preparata koji se koristio. Preparat se postupno resorbira, tako da i njegov učinak postupno nestaje, a može se ponavljati ili nadopunjavati u bilo kojim vremenskim razmacima, bez ograničenja, prema vlastitoj želji.

Paleta Juvederm filera:

Juvederm Hydrate (1 ml) – koristi se za hidrataciju i osvježenje lica, nakon tretmana koža dobiva glatki i sjajan izgled. Tretman se izvodi aplikacijom u površni sloj kože, brojnim ubodima sa vrlo sićušnom iglom, a mjesto tretmana mogu biti čelo, obrazi ili dekolte.

Juvederm ultra 2 (0,55 ml) – koristi se za korekciju finih, površnih statičkih bora oko očiju, bora iznad gornje usne, te korekciju podočnjaka.

Juvederm ultra smile (0,55 ml) – koristi se za povečanje usana.

Juvederm ultra 3 (1 ml) – najčešće korišten preparat iz palete Juvederma. Koristi se za tretman srednje dubokih bora lica (nazolabijalne bore, mentolabijalne bore) i za povećanje usana. Trajnost učinka preparata nakon aplikacije je od 12-16 mjeseci.

Juvederm ultra 4 (1 ml) – koristi se za tretman dubljih bora, korekcije nosa, korekcije asimetrija lica. Trajnost učinka preparata nakon aplikacije je do 18 mjeseci.

Voluma (1 ml, 2 ml) – koristi se za povećanje jagodica lica, lifting lica, korekcije brade. To je najgušći preparat iz Juvederm palete. Daje se u duboki sloj kože, ispod mišića. Trajnost učinka je do 24 mjeseca.

Volbela – novi preparat (zamjena za Juvederm ultra 2)

Volift – novi preparat (zamjena za Juvederm ultra 3 i 4 )

Vaser Lipo

Starije metode liposukcije i laserske liposukcije su grubi zahvati, koji često ostavljaju neravnine i uključuju dugotrajan oporavak. Vaser se koristi ultrazvučnim valovima kako bi ciljano razbio masne naslage, uz istovremeno očuvanje okolnog tkiva i krvnih žila.

Sklerozacija pjenom

Sklerozantna pjena ili „mikropjena“ ima jači učinak na krvne žile nego originalna sklerozirajuća tekućina. Pjena ostaje u tretiranoj veni nekoliko minuta, dok se sklerozirajuća tekućina ispire izuzetno brzo.  To doprinosi efikasnijem, bržem i trajnijem zatvaranju tretirane bolesne vene.